A szlovák védelmi miniszter látogatása

A kihívásoknak csakis közös erővel, akarattal és munkával tudunk sikeresen és eredményesen megfelelni – fogalmazott Benkő Tibor honvédelmi miniszter Jaroslav Nad’ szlovák védelmi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján június 22-én, Budapesten.

Hivatalos látogatásra érkezett hazánkba Jaroslav Nad’ szlovák védelmi miniszter, akit Benkő Tibor honvédelmi miniszter fogadott Budapesten. A két tárcavezető a védelmi együttműködés eredményeiről, valamint annak bővítésének lehetőségeiről folytatott megbeszélést.

Benkő Tibor eredményesnek és sikeresnek ítélte az egyeztetéseket. Mint mondta, a térség országainak közösen kell választ találniuk a legfontosabb védelmi kérdésekre. „Egyformán látjuk, érezzük, tapasztaljuk, hogy mi történik a nagyvilágban és Európában. Azt is látjuk, hogy ezeknek a kihívásoknak csakis közös erővel, akarattal és munkával tudunk sikeresen és eredményesen megfelelni” – fogalmazott a tárcavezető. Benkő Tibor hangsúlyozta: Magyarország a közép-európai térség biztonsága érdekében indítványozta egy többnemzeti, hadosztályszintű parancsnokság elindulását, amelynek előkészítő munkálataiban Szlovákia is aktívan részt kíván venni.