Adatvédelem felsőfokon

Március 10-11-én rendezték a Magyar Honvédség adatvédelmi konferenciáját az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban.

Dr. Korom Renáta, a Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára keddi megnyitójában elmondta: az adatvédelem mindenkit érint, napi szinten foglalkoznunk kell ezzel a témával. Mint fogalmazott: az adatvédelem kiemelt területe a honvédelmi, nemzetbiztonsági célú adatkezelésre vonatkozó eljárásrend. A helyettes államtitkár kiemelte: a Honvédelmi Minisztérium, illetve a Nemzeti Adatvédelmi és Információvédelmi Hatóság között jó az együttműködés.

A kétnapos rendezvény egyik kiemelt programpontjaként dr. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információvédelmi Hatóság elnöke előadásában megosztotta a hallgatósággal a hatóság első teljes évének tapasztalatait. Hallhattuk: az adatvédelem roppant érzékeny terület, és néhány speciális eset rámutat arra, hogy további jogalkotási munkára van szükség. A haderőhöz kapcsolódva Péterfalvi Attila érintette a lőszerek, lőfegyverek, robbanóanyagok és más veszélyes anyagok tárolását, illetve a tárolók felnyitására jogosult személyekhez kapcsolódó szabályozásokat.