Az országépítő munkához a gazdaság teljesítménye teremti meg az alapot

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Magyarországon országépítő munka folyik, a kormány a családokat erősítő, az adóterheket mérséklő és a magyar emberek érdekeit szolgáló lépéseket tervez 2020-ban is – jelentette ki Varga Mihály Borsod-Abaúj-Zemplén megye 01. számú országgyűlési választókerületének évindító fórumán.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a gazdaságpolitika célja, hogy a következő években is fennmaradjon az uniós átlagot 2 százalékponttal meghaladó gazdasági növekedés, tovább bővüljön a foglalkoztatás, folytatódjon a bérek emelkedése és növekedjenek a beruházások is hazánkban.

A tárcavezető emlékeztetett: 2010-ben a magyar embereknek a munkanélküliséggel, a sávos adózás igazságtalanságával, a több mint 80 százalékos államadóssággal és a devizahitelek terheivel kellett szembenéznie. Mint mondta: a korábbi elhibázott gazdaságpolitika miatt tíz év munkába telt, mire Magyarország újra az őt megillető helyre került a régióban. Mára megszűnt ez a méltatlan helyzet és hazánk a Visegrádi Négyekhez újra vissza tudott zárkózni, a gazdaság növekedése 2019 harmadik negyedévében elérte az 5%-ot.