Nagypontosságú rakétákkal kelet-európai országokból T-72-es harckocsikat és más páncélozott harcjárműveket semmisített meg az orosz légierő egy Kijev külvárosában lévő vagonjavító üzem területén – jelentette be Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium hivatalos szóvivője a vasárnapi hadijelentést ismertetve.

Precíziós levegő-föld rakéták a donyecki régióban megsemmisítettek három, haditechnikát javító üzemet, két vezetési pontot, valamint hat élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulást. Likvidáltak emellett két Osza-AKM légvédelmi rakétaindítót, két rakétasorozatvetőt, három rakéta- és tüzérségi fegyverraktárt, valamint egy amerikai gyártmányú AN/TPQ-50-es típusú tüzérség-elhárító radarállomást. Utóbbit a “Donyecki Népköztársaságban” lévő Szeverszk közelében.
A szóvivő szerint a rakéta- és a tüzérségi csapatok 46 vezetési pontot, 123, lőállásban lévő tüzérségi és aknavető alegységet, valamint 498 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulást semmisítettek meg.
Harcászati gépek három ukrán vezetési posztra, 65 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásra, három lőszerraktárra és egy, a Donyec-medencébe tartó vasúti üzemanyag-szállítmányra mértek légicsapást, amelynek következtében 350 “nacionalista” vesztette életét, tíz harckocsi és páncélozott harcjármű, két Grad rakéta-sorozatvető, kilenc tüzérségi löveg és 14 speciális katonai jármű megsemmisült.
A légierő egy ukrán MiG-29-es harci gépet, a légvédelem pedig egy fegyverszállító An-26-os gépet – Odessza közelében -, két Tocska-U rakétát és 10 drónt lőtt le, köztük egy Bayraktar TB2 típusút.
Az orosz védelmi tárca összesítése szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 189 repülőgépet, 129 helikoptert, 1114 drónt, 330 légvédelmi rakétarendszert, 470 rakéta-sorozatvetőt, 1778 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 3419 különleges katonai járművet veszítettek.
Mihail Mizincev vezérezredes, a humanitárius reagálásért felelős oroszországi tárcaközi koordinációs parancsnokság és a Nemzeti Védelmi Irányító Központ vezetője szombat éjjel arról tett bejelentést, hogy Szeverodonyeckben az ukrán erők – amelyek egyes alegységeinél az emberveszteség szerinte elérte a 90 százalékot – aláaknázták az Azot vegyiüzem több, mint 100 tonna nitrátot és salétromsavat tartalmazó tartályait, így kísérelve meg megállítani az orosz hadsereg előrenyomulását. A tábornok szerint a robbanásért és az általa kiváltott természeti katasztrófáért az orosz felet szándékoznak hibáztatni, ahogyan az korábban már Kremenna és Rubizsne esetében történt.
A tábornok ismét azzal vádolta meg az ukrán hadsereget, hogy lakóépületeket, iskolákat és a szociális infrastruktúra egyéb létesítményeit alakít át katonai célokra, ezáltal bűncselekményt elkövetve a polgári lakosság ellen. Ezúttal Harkivból, Szlovjanszkból és Druskivkából hozott fel erre példát.
A donyecki területvédelem szerint a régiónak immár 227 települése áll szakadár és orosz erők ellenőrzése alatt. A tájékoztatás szerint a hét végén  tucatnyi lakott települést és egy bányát ért ukrán tüzérségi támadás, amelynek következtében többen életüket vesztették. A hatóság a Telegram-csatornáján azt is közölte, hogy az ukrán hadsereg az ellenőrzése alatt álló Kramatorszkban megszállta az ENSZ irodáját, kizárva onnan a világszervezet alkalmazottjait.