Budapest, 2022. április 16. A ferencvárosi Ryan Mmaee (j2), valamint a kispesti Bõle Lukács (j3) és Nenad Lukic (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Ferencvárosi TC mérkõzésen a Bozsik Arénában 2022. április 16-án. Budapest Honvéd - Ferencvárosi TC 1-2. MTI/Kovács Tamás

A listavezető és címvédő Ferencváros a hajrában gólt szerezve 2-1-re győzött a bennmaradásért küzdő Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának szombati esti rangadóján.

A kispestiek sorozatban nyolcadszor szenvedtek vereséget a zöld-fehérektől, akiknek így 12 pontra hízott az előnyük a tabella élén.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Budapest Honvéd-Ferencvárosi TC 1-2 (1-1)
—————————————–
Bozsik Aréna, 4062 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Zsótér (34.), illetve R. Mmaee (7.), Zachariassen (91.)
sárga lap: Machach (27.), Petruszenko (82.), Gale (94.), illetve Zachariassen (15.), R. Mmaee (35.), Vécsei (51.), Botka (71.), Kovacevic (86.), Blazic (94.)

Budapest Honvéd:
—————-
Szappanos – Doka, Batik, Lovric, Tamás – Pantelic, Kadiri (Petruszenko, 78.) – Nagy D. (Bőle, 34.; Hidi, 66.), Zsótér, Machach (Gale, 78.) – Lukic

Ferencvárosi TC:
—————-
Dibusz – Botka (S. Mmaee, 76.), Kovacevic, Blazic, Civic (Pászka, 69.) – Esiti (Laidouni, 54.), Vécsei – Nguen, Zachariassen, Marquinhos (Loncar, 54.) – R. Mmaee (Bassey, 76.)

Hiába kezdett jól, agresszív letámadással a Honvéd, mégis a vendégek szereztek vezetést. A kispesti csapatot nem zavarta meg a gól, mert nemcsak egyenrangú partnere volt az esélyesebb fővárosi riválisának, hanem veszélyesebben is futballozott nála, Dibusznak többször is nagyot kellett védenie. A hazaiak erőfeszítése még a szünet előtt góllá érett, amikor Zsótér bombázott a keresztléc alá szabadrúgásból. Bár a játék képe nem változott az egyenlítést követően sem, mégis majdnem a Ferencváros vonulhatott előnnyel az öltözőbe, de Szappanost a bal kapufa kisegítette.
A folytatásra nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a zöld-fehérek, ettől pedig még élvezetesebbé vált az amúgy is jó iramú mérkőzés, mert így felváltva forogtak veszélyben a kapuk, mindkét hálóőr bravúros védéseket mutatott be. A hajrára a Ferencváros került fölénybe, a kissé elfáradó Honvéd pedig nem tudta megtartani a döntetlent, de ehhez bírói hiba is kellett, mert Zachariassen egy olyan szöglet után tudott a kapuba fejelni, amikor kirúgásnak kellett volna következnie.