Nehéz mérkőzésre számít Dublinban Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője az ír bajnok, Shamrock Rovers elleni csütörtök esti Európa-liga-selejtezős párharc visszavágóján.

Az orosz tréner az FTC szerdai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a múlt heti 4-0-s hazai siker jó eredmény, de az idegenbeli meccs 0-0-ról kezdődik, s erre a találkozóra mentálisan és fizikalag is ugyanúgy készültek, mint bármelyik másikra.
“Az ír bajnok ellen lépünk pályára, és nagyon nehéz meccsre számítok. Előre nem tudhatjuk, hogy mi történik majd az összecsapáson, de természetesen megvan a tervünk és az elképzelésünk, ennek megfelelően készültünk fel a mérkőzésre” – jelentette ki Csercseszov.
Az 58 éves edző elárulta, elképzelhető, hogy Dibusz Dénes helyett Bogdán Ádám kezd majd a Ferencváros kapujában Dublinban, az viszont biztos, hogy a védő Samy Mmaee és Rasmus Thelander, valamint a középpályás Kristoffer Zachariassen még nem lesz bevethető.
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Ferencvárosnak a dublini repülőtér humánerőforrás-problémái miatt az ír fővárostól 215 kilométerre található reptéren kell leszállnia, onnan pedig busszal utazik a meccs helyszínére. Csercseszov erről azt mondta, van már tapasztalatuk a hosszú utazásról, miután azeri és kazah ellenféllel is találkoztak, de az edzéseket az előzetesen vártnál hosszabb úthoz igazították.
Bogdán Ádám úgy fogalmazott, “egészséges előny” birtokában utaznak Írországba, és úgy vélte, hazai pályán “nagyon jól” futballozott az FTC, amely szerinte akár még nagyobb különbséggel is diadalmaskodhatott volna a Groupama Arénában.
“Ettől függetlenül abból indulunk ki, hogy az ellenfelünk a saját közönsége előtt többet akar majd mutatni, mint amire Magyarországon lehetősége volt. A csütörtök esti egy új meccs lesz, 0-0-ról indul, ezért most ennek a feladatnak a megoldására készülünk” – mondta Bogdán, aki hozzátette, kapusként neki minden összecsapáson arra kell számítania, hogy sok kapura lövés és támadás lesz, és ez most sincs másképp.
A Shamrock Rovers-Ferencváros El-selejtező visszavágó csütörtökön 21 órakor kezdődik, a meccset az M4 Sport élőben közvetíti.