A címvédő Ferencváros kétgólos előnyről 2-2-es döntetlenre végzett a Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén.

Az FTC immár hat, a Mezőkövesd pedig nyolc bajnoki találkozó óta veretlen, a fővárosi zöld-fehérek előnye pedig 16-ról 14 pontra csökkent a tabella élén.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencváros 2-2 (0-1)
—————————————–
Mezőkövesd, zárt kapuk mögött, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Besirovic (61.), Jurina (73.), illetve Somália (32.), Boli (49.)
sárga lap: Boli (9.), Civic (51.), Blazic (70.)

Mezőkövesd Zsóry FC:
——————–
Szappanos – Farkas, Neszterov, Katanec, Vadnai – Berecz, Karnyickij, Besirovic (Vajda, 91.) – Vutov (Vojtus, 57.), Jurina (Nagy D., 93.), Cseri (Chrien, 57.)

Ferencváros:
————
Dibusz – Lovrencsics, Botka, Blazic, Civic – Somália, Sigér (Vécsei, 75.) – Isael (Laidouni, 62.), Nguen (Zubkov, 62.), Uzuni (Mak, 75.) – Boli (Baturina, 84.)

Hűvös, szeles időben, de kiváló talajú pályán csaptak össze a csapatok, amelyek az első félidőt kiegyenlített küzdelemmel töltötték. Helyzetek mindkét oldalon adódtak, a vezetést viszont a címvédőnek sikerült megszereznie kicsivel több mint fél óra után egy szabadrúgást követően. A szünetig a Mezőkövesd nem tudott válaszolni, a folytatás pedig nem kezdődött jól a hazai együttes számára.
Fordulás után ugyanis azonnal megduplázta előnyét a Ferencváros Franck Boli egyéni megmozdulását követően. Pintér Attila vezetőedző kettős cserével igyekezett élénkíteni a kövesdiek játékán, a 61. percben pedig a szépítés, majd a 73. percben egy szép, ollózós góllal az egyenlítés is összejött a hazaiaknak.
A hajrában még a Mezőkövesdnek volt gólhelyzete, ám végül igazságosnak tűnő döntetlennel zárult az összecsapás.