A magyar családok bízhatnak abban, hogy a kormányzás középpontjában továbbra is a család áll – jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára azon az ünnepségen, amelyen a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) alapításának 35. születésnapját ünnepelték pénteken Budapesten.

Hornung Ágnes közölte, hogy a kormányzat kiemelt figyelmet fordít a nagycsaládok támogatására. Elmondta: számukra továbbra is elérhető lesz a családi adókedvezmény, az ingyenes tankönyv, a négy vagy többgyermekes anyák számára az élethosszig tartó személyijövedelemadó-mentesség, az ingyenes vagy kedvezményes bölcsődei gyermekétkeztetés és az Erzsébet táborok.
A politikus úgy értékelt, hogy a NOE nélkül kevésbé lehetne Magyarország családbarát ország, a 15 ezer család 70 ezer tagját tömörítő egyesület ma már fogalom a magyar családok körében.
Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke arról szólt, hogy az egyesületnek sokat kellett változnia az elmúlt évtizedekben, meg kellett tanulniuk a folyton változó világ nyelvén közvetíteni az időtálló értékeket. Ugyanakkor a világ az egyesület tevékenységének köszönhetően is változott, amiben segítségükre volt a NOE mintegy 3 ezer önkéntese – tette hozzá.
Mindennek nyomán, illetve az elmúlt 12 évben a NOE és a kormány közötti stratégiai partnerségnek köszönhetően a NOE meghatározó tényezővé vált – mondta, hangsúlyozva, hogy az erős családok képesek segíteni egymást, a többi között ennek is köszönhető, hogy az elmúlt évben 600 újszülöttel gyarapodtak a NOE-tag családok.