Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni, a rezsicsökkentést megvédtük – írta szerdai sajtóközleményében Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője.

A politikus emlékeztetett: “az Európai Tanács hét eleji ülésén Brüsszel felelőtlen olajembargós javaslatával szemben, ami a háború árát a magyar családokkal fizettette volna meg, sikerült megvédeni a magyar érdekeket. Az Orbán Viktor miniszterelnök határozott fellépése nyomán született döntés, garancia a rezsicsökkentés megtartására, és az európai egység megvalósulására.”
“A magyar polgároktól április 3-án kapott, minden eddiginél nagyobb és erősebb felhatalmazás, segít abban, hogy a magyar nemzeti érdekek védelmében a legnehezebb csatákat is sikerrel vívjuk meg Brüsszelben” – hangsúlyozta.
A képviselő rámutatott: az állam- illetve kormányfők találkozóján tárgyalták azt az Európai Bizottság által kidolgozott “felelőtlen” javaslatot, mely betiltotta volna az Oroszországból származó nyersolaj behozatalát Magyarországon. “Az őrült brüsszeli terveket támogatók hatalmas politikai nyomása ellenére is sikerült visszaverni a teljeskörű olajembargó javaslatát” – tette hozzá.
“Az Orbán Viktor által képviselt megoldás nem kizárólag a magyar családok számára garancia a rezsicsökkentés megvédésére, de az európai egység gondolatát is erősíti, hiszen az uniós tagállamok nemzeti érdekeinek figyelembe vétele az egész Európai Unió alapgondolata is egyben” – hangsúlyozta Deutsch Tamás a döntés kapcsán.
Véleménye szerint, “a magyar baloldali politikusok az örökös megfelelési kényszerükben ismét feladták volna a magyar érdekeket, engedve a politikai nyomásnak, és a magyar polgárok számára hátrányos döntést is támogattak volna”. Felhívta a figyelmet, hogy “több ellenzéki politikus nyilatkozataiban annak adott hangot, hogy támogatja az olajembargóra vonatkozó brüsszeli terveket.
Deutsch Tamás szerint, ez azt jelenti, hogy “a baloldal most sem állt a magyar emberek oldalára, nem állt ki a magyar érdekekért, és a háború árát a magyar emberekkel fizettette volna meg.”
“A választópolgárok április 3-i döntése alapján Magyarországnak polgári kormánya van, amely a magyar nemzeti érdekek képviseletében a legvastagabb falakat is áttöri. Továbbra is azon dolgozunk, hogy megvédjük a rezsicsökkentést, a teljes foglalkoztatottságot, a nyugdíjasokat és a családtámogatásokat”- húzta alá az uniós parlamenti képviselő.