Idén 1,1 milliárdot csoportosított át a kormány a falusi útalapba

A kormány 1,1 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el az úgynevezett falusi útalap idei forrásigényeire, alsóbbrendű utak felújítására.

A Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent kormányhatározatban az áll: a kormány az alsóbbrendű utak felújításához falusi útalap létrehozásáról és a szükséges források több évre ütemezett biztosításáról döntött.
Az 1,1 milliárdos összeg átcsoportosításának felelőse a pénzügyminiszter, ezt azonnali határidővel rendelte el a kormány.

Felkérték továbbá a pénzügyminisztert, az innovációért és technológiáért felelős minisztert, valamint a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos bevonásával – az útdíjrendszerekből származó 2019-es várható bevételi folyamatokat áttekintve – készítsenek előterjesztést a kormánynak az alsóbbrendű utak felújításához szükséges, jövő évi források biztosításához.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptember 13-án, szokásos budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy falusi útalap létrehozásáról döntött a kormány. Az intézkedés célja, hogy az alsóbbrendű utak minősége is javuljon a jövőben.