Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-
Északnyugat-Európa fölött továbbra is egy többközéppontú ciklonrendszer örvénylik, mely fokozatosan halad a kontinens középső területei felé. Frontrendszere mentén sokfelé jelentenek esőt, záporesőt, az északabbra fekvő területekről havazást is. A front mögött Skandinávia északi részére sarkvidéki eredetű légtömeg nyomul helyenként -30 fok körüli minimum-hőmérsékletet okozva. Ezzel szemben a frontrendszertől keletre még meleg légtömeg található Dél-, Délkelet-Európában, itt 20 fok körül alakul a csúcsérték.
Hazánk pénteken még az említett ciklon előoldalán helyezkedik el, majd estétől hidegfrontja lehűlést hoz, többfelé esőt, záporesőt is okozva.

Várható időjárás szombat éjfélig:
———————————
Péntek estétől fokozatosan mindenhol megnövekszik, és megvastagszik a felhőtakaró, szombat délelőttig nagyrészt borult lesz az ég. Szombat délutántól szakadozik, csökken a felhőzet, estére szinte mindenütt kiderül az ég. Éjszaka és szombaton többfelé kell esőre, záporra számítani, egy-egy helyen zivatar is kialakulhat. Szombat napközben a csapadék súlypontja kelet felé helyeződik. Pénteken a déli, délnyugati, majd éjszakától kezdve az északnyugati, nyugati szél sokfelé élénk, több helyen erős lesz.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 13 és 18 fok között várható.