Image: 73963936, Koronavírus illusztrációk 2020. április 7-én., Place: Budapest, Hungary, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

Ukrajna fölött anticiklont figyelhetünk meg, ennek hatására a kontinens keleti felén napos idő jellemző. Az anticiklon peremén az Égei-tenger menti területekre kifejezetten forró levegő áramlik, Görögországban például nem egy helyen a 45 fokot is meghaladja a csúcshőmérséklet.
Európa nyugati felének időjárását eközben nedvesebb és hűvösebb léghullámok alakítják, amelynek hatására ott több helyen is előfordul eső, zápor, zivatar. A Brit-szigeteken és Nyugat-Európa nagyobb részén mindössze 20 fok közelébe emelkedik napközben a hőmérséklet, érdemben melegebb csak az Ibériai-félszigeten van.     Csütörtök estig a Kárpát-medence felett ciklon mélyül ki, ennek köszönhetően sokfelé várható csapadék.

Várható időjárás az ország területén csütörtökön éjfélig:
———————————————————

Szerdán a több-kevesebb napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen, de nyugaton akár tartósan borult részek is lehetnek. Zápor, zivatar elsősorban az ország északkeleti harmadán fordulhat elő kis számban. Éjszaka a keleti csapadékgócok megszűnnek, nyugat felől azonban egyre nagyobb területen növekszik meg erősen a felhőzet, és főként a Nyugat-Dunántúlon hajnaltól kezdve már eső, zápor is valószínű. Csütörtökön döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütés a reggeli, délelőtti órákban a keleti megyékben még lehet. Sokfelé kell esőre, záporra, többfelé zivatarra is számítani, délkeleten heves zivatarra is van esély. Reggelig mérsékelt marad a légmozgás, csütörtökön azonban a Dunántúlon az északnyugati, az Alföldön a délnyugati szelet erős széllökések kísérik, zivatarok körül viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön tág határok között várható. Az Északnyugat-, Nyugat-Dunántúlon 19, 25, keletebbre általában 25, 30 fok valószínű, de délkeleten, a Tiszántúlon 31, 34 fok is lehet.