Lopással gyanúsítanak egy rendőrt, aki egy pénztáros segítségével vitt el kisebb értékeket egy áruházból – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Azt írták, hogy a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség kisebb értékre, folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt rendelt el nyomozást a határrendész ellen.
A megalapozott gyanú szerint a 24 éves határrendész rávette fiatalkorú ismerősét – aki az egyik kiskereskedelmi áruházláncnál pénztárosként dolgozott -, hogy segítsen neki az áruházból különböző árukat eltulajdonítani.
A rendőr által kitalált módszer az volt, hogy az általa eltulajdonítani kívánt árut a társa a pénztárnál leolvassa, majd törli a megvásárolt áruk közül, vagy pedig a pénztáros elnézi, hogy bizonyos árukat a férfi a kosarából nem pakol fel a szalagra, és így fizetés nélkül viszi el azokat.
A határrendész egy nyírségi áruházból augusztus 6-án egy számítógép-billentyűzetet, egy gépkocsi-akkumulátort és egy fejhallgatót, majd augusztus 7-én egy fülhallgatót, egy újabb klaviatúrát és két vödör diszperzit falfestéket tulajdonított el, összesen mintegy 60 ezer forint értékben.
A gyanúsítottként kihallgatott férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését és panaszt jelentett be a gyanúsítás közlése ellen – írták, hozzátéve, a kutatás során az ügyészség a rendőr lakásán megtalálta és lefoglalta az eltulajdonított tárgyak egy részét.
A fiatalkorú gyanúsított beismerő vallomást tett, mindkét elkövető szabadlábon védekezik – áll az ügyészségi közleményben.