Budapest, 2023. szeptember 18. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) megbeszélést tart az újonnan kinevezett fõispánokkal, a Csongrád-Csanád vármegyei Salgó Lászlóval (háttal) és a Fejér vármegyei Tanárki Gáborral (b) a Karmelita kolostorban 2023. szeptember 18-án. A kormányfõ mellett Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (j3, takarva) és György István területi közigazgatásért felelõs államtitkár (j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Megbeszélést tartott az újonnan kinevezett főispánokkal, a Csongrád-Csanád vármegyei Salgó Lászlóval és a Fejér vármegyei Tanárki Gáborral Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban hétfő reggel – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az eligazításon részt vett Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és György István területi közigazgatásért felelős államtitkár is.
A miniszterelnök szerint kormánya már sokszor bebizonyította, hogy nehéz időkben is képes kezelni a kihívásokat, most is mindent megtesznek családok, a munkahelyek és a gazdaság védelme érdekében.
A főispánok ugyan egy hivatalt vezetnek, de nem hatósági attitűdre van szükségük, hanem partnerségi szellemben kell az emberek és ügyeik felé fordulniuk – idézte a kormányfő szavait Havasi Bertalan.