Örök nyugalomra helyezték és elbúcsúztatták Bajkai Istvánt, a Fidesz alapító tagját, országgyűlési képviselőjét hétfőn a pestszentlőrinci temetőben.

A búcsúztatáson részt vett Novák Katalin köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszerelnök és felesége Lévai Anikó, Kövér László az Országgyűlés elnöke és felesége Bekk Mária, illetve számos kormánytag, politikus.
A gyászszertartást Székely János, a Szombathelyi Egyházmegye megyéspüspöke végezte, imádságot mondott Balog Zoltán református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke is.
Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője búcsúbeszédében úgy fogalmazott: Bajkai István a Fidesz alapítói számára életük legnagyobb kalandjában volt társuk. “Közös kalandunk a felelősségvállalásról és a hűségről szólt, harcostársunk volt és az is marad” – mondta Deutsch Tamás.
Hangsúlyozta: Bajkai István betegsége közben is mindvégig dolgozott, “kötelességtudó, fegyelmezett és pontos ember volt, a megoldások minőségében mérte az időt. Precíz volt politikusként, hűséges a Fideszhez, a kereszténydemokrata eszmékhez, a magyar hazához”- jelentette ki a képviselő.
A búcsúztatást követően az elhunytat szűk családi körben helyezték végső nyugalomra.
Bajkai István 59 éves korában, április 22-én hunyt el.