Társtettesként elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy testvérpárt. A két férfi prostitúcióra kényszerített egy fiatal nőt – tudatta a Győri Fellebbviteli Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Csütörtöki döntésével a Győri Ítélőtábla – egyetértve az ügyészi indítvánnyal – helybenhagyta az első fokon eljáró Szombathelyi Törvényszék határozatát.
A tényállás szerint az idősebb testvér 2021 februárjában ismerkedett meg a 19 éves sértettel, akinek nem volt megfelelő családi és egzisztenciális háttere.
A férfi azt hazudta neki, hogy elhagyja miatta a családját és együtt lesznek. Végül akarata ellenére Sopronba vitte a fiatal nőt. Iratait elvette, majd többször megverte, hogy engedelmeskedjen neki.
Egy internetes oldalon a testvérpár szexuális szolgáltatás nyújtásáról hirdetést adott fel. Apartmanokat béreltek több városban, ahol a megfélemlített lánynak prostituáltként kellett dolgoznia, a keresetét pedig elvették tőle.
A sértettnek végül 2021. április 30-án egy szolgáltatást igénybe vevő segítségével sikerült megszöknie egy szombathelyi apartmanból.