A Robert Fico elleni, politikai motivációjú merénylet egy súlyos támadás a szlovák demokrácia, valamint a népakaraton alapuló szuverén szlovák politika ellen – írta Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután péntek reggel telefonon érdeklődött Peter Zigánál, a szlovák parlament ideiglenes elnökénél a szerdán meglőtt szlovák kormányfő állapotáról.

“Peter barátom azt mondta, hogy ahogy telnek a napok, egyre reménytelibb a helyzet, de ahhoz még jó pár napnak el kell telnie, hogy pontosat tudjanak mondani a szlovák miniszterelnök felépüléséről” – olvasható Szijjártó Péter bejegyzésében.
“Egyetértettünk abban, hogy ez a politikai motivációjú merénylet egy súlyos támadás a szlovák demokrácia, valamint a népakaraton alapuló szuverén szlovák politika ellen. Nagy baj és nagy kár Robert Fico kiesése most, amikor hatalmas szükség van minden békepárti politikus munkájára” – írta a külgazdasági és külügyminiszter.
Szijjártó Péter hozzátette: Peter Zigát ismételten biztosította a magyar emberek jókívánságairól és imáiról, valamint reménykedésünkről a szlovák miniszterelnök felépülése érdekében.