Tíz év fegyházbüntetésre ítélt kábítószer-kereskedelem miatt a Szekszárdi Törvényszék első fokon egy tamási férfit, aki fiatalkorúaknak is értékesített drogot – közölte a bíróság pénteken az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a keddi tárgyaláson a per másodrendű vádlottjára, egy 40 éves budapesti férfira 7 év 6 hónap, a harmadrendű vádlottra, egy 57 éves tamási nőre – az elsőrendű vádlott házastársára – öt év fegyházbüntetést szabtak ki.
A tényállás szerint a tamási férfi 2018. februártól több mint három éven át, legalább 450 alkalommal vásárolt speedet és marihuánát a másodrendű vádlottól, grammonként 2500-2800 forintért, majd a kábítószer grammját 3000 forintért értékesítette a környéken élő fiataloknak.
A másodrendű vádlott több mint 35 millió forintot kapott a drogokért. A kábítószer-kereskedő felesége esetenként közreműködött a beszerzésben és a vevők kiszolgálásában.
A tamási férfi 2021. november 24-én egy közúti ellenőrzésen akadt fenn, amikor kábítószer hatása alatt vezetett.
A bíróság a vádlottakat 1,812 millió, 35,1 millió, illetve 50 ezer forint vagyonelkobzással is sújtotta.
Az ítélet nem jogerős, a vádhatóság a másodrendű vádlott büntetésének súlyosításáért, a védők részben enyhítésért, részben felmentésért jelentettek be fellebbezést.
A törvényszék elrendelte az első- és a másodrendű vádlott letartóztatását, valamint a harmadrendű vádlott bűnügyi felügyelet alá helyezését – írták a közleményben.