Központi csomagfeldolgozót épít és jelentősen bővíti a csomagautomata-hálózatát a Magyar Posta – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

Az automatizált, 38 ezer négyzetméteres csomagfeldolgozót még ebben hónapban elkezdik építeni Maglódon, és a tervek szerint 2023 októberében fejezik be. Az új postai csomagautomatákat a közlemény szerint ugyancsak rövid időn belül, még a nyáron elkezdik telepíteni, és őszig be is üzemelik. Többségük a fővárosba és Pest megyébe, valamint a vidéki nagyvárosokba kerül, olyan helyeken, ahol könnyen elérhetőek lesznek.
A fejlesztéseket az ügyfelek színvonalasabb ellátásával, illetve a versenyképesség erősítésével indokolták. A logisztikai infrastruktúra 2019-ben kezdődött átalakítása a közlemény szerint világszínvonalú szolgáltatásokat eredményezhet. A társaság vezérigazgatója hozzátette, hogy több mint 100 ezer négyzetméter logisztikai terület már megépült, és még legalább ennyi fog. Schamschula György a korszerű logisztikai hálózatot a hatékony, gyors, a piaci igényeket lefedő, minőségi csomagszolgáltatás alapjának nevezte – írták.