Az Aldi Magyarország forgalomba állította második elektromos teherautóját, amely a budapesti belvárosban található üzleteket szolgálja ki zéró helyi károsanyag-kibocsátással – tájékoztatta a diszkont üzletlánc pénteken az MTI-t.

A közleményben kiemelték, hogy egy Scania háromtengelyes, 27 tonna össztömegű, speciális hűtődobozos tehergépkocsival bővítették flottájukat.
Az új kamionnak nem csak a hajtása, hanem a rakterének hűtése is az akkumulátorokról üzemel; a járművet egy 230 kilowattos teljesítményű villanymotor hajtja.
A jármű működését megújuló forrásból származó villamos energiával biztosítják, így a töltés sem jár károsanyag-kibocsátással.
Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy az új teherautóval egy havonta 1800 liter gázolajat felhasználó dízelüzemű járművet tudnak kiváltani.
Hozzátette: az üzletlánc első, 2021-ben forgalomba állított e-kamionja több mint 71 ezer kilométert tett meg, 2800 alkalommal vitt árut üzleteikbe.
Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. 2008-ban nyitotta meg első boltját Magyarországon, jelenleg 167 áruházzal rendelkezik, több mint 6000 főt foglalkoztat.
A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az üzletlánc 2022-ben 417,1 milliárd forint nettó értékesítési árbevételt ért el az előző évi 315,2 milliárd után, adózott eredménye 5,97 milliárd forint volt a 2021-es 8,50 milliárd forint után.