A magyar dollárbaloldal, Gyurcsány Ferenc emberei, azért áskálódik az Európai Parlamentben, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz uniós parlamenti képviselője szerdán Brüsszelben.

Mint mondta, ezt a tényt hosszú időn keresztül tagadták, mígnem “Gyurcsány Ferenc egy újabb őszinteségi rohamot kapott, és beismerte, hogy valójában ők mondták tollba az európai bizottsági tisztviselőknek azokat a hazugságokat, amelyekre hivatkozva Brüsszel visszatartja a Magyarországnak járó uniós pénzeket.”
Véleménye szerint Molnár Csaba DK-s uniós parlamenti képviselő, Gyurcsány Ferenc embere, egészen odáig ment a cinizmusban, hogy azt mondta: hazafias kötelessége, hogy megakadályozza az uniós források Magyarországra jutását.
“Ez egészen elképesztő és példa nélküli. Az Európai Parlamentben sok ország és párt képviselője megfordul, de ilyen sehol nincs. Más ellenzékiek nem támadják hátba saját kormányukat Brüsszelben, nem dolgoznak a nemzeti érdekek ellen, és nem azon igyekeznek, hogy az uniós forrásokot blokkolják saját országuk számára. Ez szégyenletes, ezt se magyarázni, se mentegetni nem lehet” – húzta alá a képviselő.
Hidvéghi Balázs kijelentette: a Fidesz és KDNP uniós parlamenti képviselői azon dolgoznak, hogy Magyarország számára rendelkezésre bocsáttasson minden neki járó uniós forrás.
“Ezt el is fogjuk érni, akárhogy is áskálódnak a magyar dollárbaloldal itteni képviselői” – hívta fel a figyelmet a fideszes politikus.