Mintegy 710 millió forintból újul meg a Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola energetikai rendszere – jelentette be az innovációs és technológiai miniszter sajtótájékoztatón a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kisvárosban hétfőn.

Palkovics László a beruházás jelentőségét kiemelve elmondta, a fejlesztéssel az intézmény évente hétmillió forint üzemeltetési és fenntartási költséget takarít meg, emellett a jó példa az iskola tanulóinak környezettudatosságát is segíti.
Az egyik nemzetközi tanácsadó cég felmérése szerint Magyarország több mint száz országból a tizenharmadik helyen áll a környezettudatosság és a karbonmentességre törekvés tekintetében – tette hozzá a miniszter.
Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületének kormánypárti országgyűlésiképviselő-jelöltje emlékeztetett, márciusban tették le az új helyi református óvoda alapkövét, mellette pedig elkezdődik a református gyülekezeti ház, a templom és a felekezeti idősotthon megújítása is.