Hosszú kihagyás után, éppen volt csapata, a Real Madrid ellen tért vissza a pályára Hanga Ádám, a Crvena zvezda kosárlabdázója, akiben együttese sima veresége miatt vegyes érzések kavarogtak a kedd esti Euroliga-találkozót követően.

Az október vége óta térdsérüléssel bajlódó magyar válogatott klasszis a 72-58-as madridi sikerrel zárult meccs után az M4 Sportnak elmondta, hogy hiába kezdték jól a találkozót, a második negyedben elengedték a Realt, mely a második félidőben már kézben tartotta a találkozót.
“Ez tipikusan egy olyan mérkőzés volt, amit el kell gyorsan felejteni, mert két nap múlva újabb mérkőzés vár ránk a Makkabi Tel-Aviv ellen” – jegyezte meg a 34 éves játékos, aki csapatához hasonlóan jól kezdett, később azonban nem sikerültek a dobásai, ám így is – 20 perc alatt – 10 ponttal, négy gólpasszal és három lepattanóval zárt.
Hanga arról is beszélt, hogy ezúttal a kettes poszton játszott, így sokkal többet volt nála a labda, mint korábban, és lényegesen több lehetősége volt kosárra dobni, de még mindig csak keresi a helyét az együttesben, különösen úgy, hogy nagyon sok időt ki kellett hagynia.
“A csapatnak nyilván megvolt a dinamikája és most én ebbe valamilyen szinten bele is rondítok” – jegyezte meg a válogatott bedobó. – “Jól kezdtem a mérkőzést, de nyilván sokra nem mentünk vele. Jobban örültem volna nulla pontnak egy győzelemmel.”
Hanga Ádám a legutóbbi két szezont a Real Madridnál töltötte és az előző kiírás végén megnyerte a klubbal az Euroligát. Amint most elmondta, a spanyoloknál rengeteg játékossal nagyon jó viszonya van, ezért “valamilyen szinten” speciális volt számára az este, de elsősorban arra koncentrált, hogy győzzenek, ami nem sikerült.
A belgrádi együttes 15 forduló után 5 győzelemmel és tíz vereséggel a 16. helyen áll, ugyanakkor Hanga hangsúlyozta, hogy nagyon szoros a mezőny, így két győzelemmel már a rájátszás közelébe jutnának és képesnek érzi az együttest arra, hogy sikereket arasson. Ezzel együtt azonban nagyon nehéz hat-hét hónapra számít, mivel minden vereséggel nő rajtuk a nyomás, amit a szurkolóik is éreztetnek velük.