Levélben kért állásfoglalást Varga Mihály pénzügyminisztertől Kósa Lajos, az Országos Szövetkezeti Tanács elnöke és Fiák István, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnöke a 25 éven aluliak személyi jövedelemadó-mentessége ügyében.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott levélben arra a kérdésre várnak választ a pénzügyminisztertől, hogy a 25 év alatti fiatalok szja-mentességét csak a 2021. december 31-ét követően elvégzett munka, tevékenység után megszerzett bevételre, jövedelemre lehet-e alkalmazni 2022. január 1-jétől, ahogyan azt a levélírók is értelmezik.
Levelükben emlékeztettek: Magyarországon jelenleg több mint 90 működő iskolaszövetkezet van, amelyek évente több mint 150 ezer diáknak adnak lehetőséget a tanulmányaik melletti munkavégzésre. A fiatalok így összesen évi több mint 50 milliárd forintot keresnek – tették hozzá.
Kiemelték: a kormány az elmúlt időszakban számos intézkedésével segítette az iskolaszövetkezetek munkáját. Az Országgyűlés 2010 óta újraszabályozta az iskolaszövetkezeti joganyagot, ezzel lehetővé tette a diákok biztonságos munkavégzését az iskolaszövetkezetek keretében.
A 25 év alatti fiataloknak 2022. január elsejétől járó személyi jövedelemadó-mentességet mindkét érdekképviselet kedvezőnek nevezte.