Az Alapjogokért Központ (AK) üdvözli a kormány gyermekvédelemmel kapcsolatos népszavazási kezdeményezését és mindenkit arra buzdít, hogy a majdani voksoláson szavazzon nemmel a genderideológia ellen.

A központ szerdai, az MTI-hez eljutatott közleménye szerint a migráció körül kialakult nemzetközi vitákhoz hasonlóan a “gyermekeink jövőjét érintő kérdésekben sem hagyhatjuk, hogy arról a brüsszeli eurokraták és a nyílt társadalom hálózata döntsön a magyar választók helyett”. A népszavazás a demokratikus döntéshozatal legmagasabb szintje – folytatták -, amely “jó és alkalmas eszköz a neomarxista liberalizmus hívei által Magyarországra gyakorolt nyomás elhárítására”.
Az AK évek óta konzekvensen elutasítja a genderideológia térnyerését, Magyarországon elsőként hívta fel a figyelmet arra, hogy az “Isztambuli Genderegyezmény” a nők jogainak védelmére “teljességgel alkalmatlan”, valójában az úgynevezett társadalmi nemek fogalmát tenné hivatalossá. Az erről szóló politikai vita mára olyan ideológiai harccá terebélyesedett, amely “egyértelmű választóvonalat képez a józan ész hívei és a magukat progresszívnek nevező, a legalapvetőbb európai értékeket elhagyó csoportok között”. A genderideológia “egész fennálló társadalmi rendünket”, valamint az alapját képező családot is veszélyezteti, ezért a gyerekeket külön védeni kell, hogy a “megfelelő testi, szellemi és erkölcsi gondoskodáshoz való joguk biztosítva legyen”.
A nemrégiben elfogadott gyermekvédelmi törvény megalkotásakor a jogalkotót az a szándék vezérelte, hogy védelmezze “az egyre agresszívabbá váló genderpropagandával szemben leginkább védtelen korosztályokat” és garantálja a szülők jogát, hogy megválaszthassák, gyermekük mikor, hol és milyen formában ismerkedik meg a különböző szexuális irányultságokkal. A törvény elfogadásával újabb ütközet vette kezdetét a fentebb említett világnézeti harcban: a nyílt társadalom hálózata és az Európai Unió “birodalomépítő intézményei” újult erővel lendültek támadásba a kizárólag tagállami hatásköröket érintő szabályozás ellen, és ennek “alig leplezett részét képezi” a minap nyilvánosságra hozott jogállamisági jelentés is – áll az AK közleményében.
A kormány által szerdán kezdeményezett népszavazás arról szól, hogy a magyar állampolgárok maguk dönthessenek a sorsukat és gyermekeik jövőjét érintő kérdésekben. Az AK a végsőkig elkötelezett Magyarország szuverenitása mellett – hangsúlyozták -, és ellenez minden olyan kísérletet, amely arra irányul, hogy “külső erők határozzák meg hazánk sorskérdéseit”. Ezért üdvözlik a népszavazási kezdeményezést és mindenkit arra buzdítanak, hogy a gyermekek érdekeit tekintse elsődlegesnek, és szavazzon nemmel, utasítsa el a genderideológiát – közölték.