Az elmúlt tíz év kormányzása alatt 25 százalékkal nőtt a foglalkoztatottság, ezen belül pedig a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási rátája 150 százalékkal emelkedett – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára szerdán Cegléden.

Fülöp Attila a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató, megújított ceglédi üzemének megnyitóján elmondta, a kormány korábban arra tett ígéretet, hogy mindenkinek, aki tud és szeretne dolgozni, munkahelyet fog biztosítani.
Hozzátette, hogy szeretnének leszámolni a “baloldali kormányok ősbűnével”, azzal, hogy éppen a legnehezebb helyzetű embereket hagyták magukra.
A megváltozott munkaképességűek korábban abszolút tétlenségre és segélyre voltak ítélve – fűzte hozzá az államtitkár.
Kijelentette: a kormány hisz abban, hogy munkahelyteremtéssel tud igazán életet és esélyt teremteni a megváltozott munkaképességű embereknek.
Hozzátette, szeretnék ezt a foglalkoztatási formát erősíteni, mivel úgy vélik, hogy van még benne gazdasági potenciál.
Fülöp Attila emlékeztetett: kedden jelentették be az ertekvagy.hu oldalon működő álláskereső portál elindítását, amely összeköti a foglalkozási terület munkaadóit a munkavállalókkal.
A portál össze is párosítja a jelentkezőket az állásokat meghirdető cégekkel – közölte.
Az eseményen részt vett Földi László (KDNP), a térség országgyűlési képviselője, Csáky András (független) polgármester és Csizi Péter, a Kézmű-Erfo-Főkefe-cégcsoport ügyvezető igazgatója.