A Regőczi Alapítvány hozzájárul, hogy mindenki megtalálja a Covid-árvák támogatására a legjobb megoldást – mondta Herczegh Anita, az alapítvány vezetője szerdán.

A Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke az m1 aktuális csatornán, valamint a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt erről.
A Covid-árvák megsegítésére október 5-én jótékonysági árverést rendeznek a Nagyházi Galériában, ezen Áder János volt köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita külföldi útjain és hazai találkozóin kapott ajándékaira lehet licitálni.
“Mind a 222 tárgy kikiáltási árát a valós értékük alatt állapítottuk meg, hogy mindenki megtalálja a maga számára elérhető tételt. Az összkikiáltási ár nem éri el az 5 millió forintot, de remélem, ennek sokszorosát sikerül összegyűjteni az árverés végére” – hangsúlyozta Herczegh Anita. Hozzátette: sokféle és különleges tárgyakra lehet licitálni.
Mint kiemelte, már több mint 1300 gyermeket támogat az alapítvány.
“Felmértük az érintett családok jövedelmi helyzetét. A nehezebb sorsú gyermekek rendszeres, havi pénzügyi támogatást kapnak, valamint évi három alkalommal további kiegészítő hozzájárulást: iskolakezdéskor, karácsonykor és a nyár eleji táboroztatáshoz. Abba nem szólunk bele, mire költik a havi pénzügyi támogatást” – sorolta Herczegh Anita.
Elmondta, hogy a Covid-árvák a szponzorok segítségével tárgyi adományként laptopokat kaptak, utazáshoz benzinkártyát, valamint kulturális és élményprogramokon vehetnek részt.
“Az érintett családokkal történt személyes találkozások sokat segítenek felmérni, mi lehet a legnagyobb segítség a számukra. A legfontosabb célunk, hogy felnőtté válásukig, tehát akár még két évtizeden keresztül támogatni tudjuk a koronavírus árváit” – szögezte le a volt köztársasági elnök felesége.
A jótékonysági árverésen szereplő tárgyakat a fővárosi Nagyházi Galériában meg lehet tekinteni.