Klebelsberg óta nem látott iskolafejlesztési program zajlik az országban, jelenleg 900 helyszínen, több mint 350 milliárd forint értékben – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára pénteken Maglódon.

Kisfaludy László a Maglódi Vermesy Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola alapkőletételi ünnepségén arról beszélt, hogy az agglomeráció lakosság- és gyermekszám-növekedése miatt 2019-ben már 16 iskolát érintő beruházásról született kormányzati döntés.
Hozzátette, hogy egy másik fejlesztési pillér a nemzeti köznevelési infrastruktúrafejlesztési program, amelynek részeként 85 tanuszoda, 87 tornaterem, 43 tanterem fejlesztése és 32 új iskola vagy óvoda építése zajlik.
Az államtitkár kitért arra, hogy a Vermesy Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában az elmúlt évben már 930 gyermek tanult több telephelyen, ezért kellett egy új iskolaépület, amelyhez az önkormányzat biztosította a szükséges telket.
A több mint 4,6 milliárd forintos állami támogatásból épülő általános és művészeti iskola négy tagépülete összesen 4000 négyzetméteren valósul meg. A nyolcosztályos oktatási intézmény 10 tanteremmel, 4 szaktanteremmel, 3 csoportszobával, tornacsarnokkal, a néptánc oktatáshoz szükséges táncteremmel várja majd a benne helyet kapó 360 diákot és 26 tanárt.