Az iskola nemzedékek közötti közösség – jelentette ki a területfejlesztési miniszter pénteken a Veszprém vármegyei Révfülöp általános iskolájának tanévnyitóján.

Navracsics Tibor kiemelte: az iskolában a diákok, a tanárok, a szülők, és más szakemberek különböző nemzedékekhez tartozva tapasztalatokat és ismereteket adnak át vagy fogadnak be. Ezek közül sok nincs leírva a tankönyvekben, elméleti úton nem megtanulható, csakis a közösségben élés révén – tette hozzá.
A miniszter az iskolát a jövő közösségének is nevezte, egy olyan közösségnek, amely a célját a jövőben éri el. Ez a cél pedig az, hogy a ma diákjai olyan polgárok legyenek, akik a hazájukat szolgálják, akik kiteljesíthetik tehetségüket és megtalálják boldogságukat az életben – fogalmazott.
Navracsics Tibor rámutatott arra is, hogy ma már egy vidéki iskola a térségi összefogás színtere is, hiszen a környéken élő települések lakosai találkoznak itt és adják át tudásukat egymásnak.
Németh László István iskolaigazgató ismertetése szerint az elmúlt öt évben több mint százmillió forint értékben történtek fejlesztések az intézményben. Ezek között műanyag borítású kézilabdapályát alakítottak ki, felújították az épület külső szigetelését és lecserélték a főépület tetőszigetelését.
A most induló tanévre – a Magyar falu program pályázatán több mint 21 millió forintból – a főépületet a tornateremmel összekötő épületrész tetőszerkezetét újították meg 214 négyzetméteren, két bevilágító kupola cseréje mellett – mondta az iskola igazgatója.
Fenyvesi Zoltán, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója örömét fejezte ki, hogy egy fejlesztés átadásával kezdődik a tanév. Hangsúlyozta, hogy révfülöpi beruházásokkal megszüntethetik az iskolaépület beázását.
Török Péter (független), Révfülöp alpolgármestere elmondta: a jelenlegi iskolaépületet 1980-ban adták át és a fenntartók az elmúlt időszakban mindent megtettek annak érdekében, hogy egy színvonalas épületben tanulhassanak a diákok.