A 21. század a kihívások évszázada – jelentette ki Simicskó István, a Parlamenti Hírszerzési-Biztonsági Fórum budapesti ülésének levezető elnöke hétfőn az MTI-nek.

A KDNP-s képviselő, korábbi honvédelmi miniszter azt mondta, “hihetetlenül felgyorsult világban élünk”, és ha bizonyos folyamatokat nem sikerül megfelelő jogszabályi keretek között tartani, az nagyon komoly veszélyeket, fenyegetéseket vonhat maga után.
Ha a világ több országának szakemberei, döntéshozói, parlamenti törvényhozói összefognak, akkor eredményesen tudnak védekezni a globális térben zajló folyamatokkal szemben, s ily módon az állampolgárok számára nagyobb biztonságot tudnak garantálni – mondta Simicskó István.
Robert Pittenger, a Parlamenti Hírszerzési-Biztonsági Fórum elnöke kiemelte: az eredményes globális együttműködéshez kritikus fontosságú, hogy az országok parlamenti képviselői mélyebben ismerjék és értsék a biztonsági kihívásokat, amelyekbe beletartoznak többek között az 5G, a kiberbiztonság, a kvantum-számítástechnika, a mesterséges intelligencia, a biológiai hadviselés kérdései is.