Donald Trump New Jersey-ben tartott kampánygyűlést, Joe Biden Washington államban adományozói találkozóval folytatta választási kampányát a hétvégén.

Donald Trump a becslések szerint 80-100 ezres közönség előtt tartott beszédet az elmúlt három évtizedben stabilan demokrata többségű New Jersey állambeli Wildwoodban. Az államban legtóbb 1988-ban tudott republikánus elnökjelölt győzni, George Bush személyében.
A republikánusok nem hivatalos elnökjelöltje elsősorban a gazdasági helyzetről beszélt, és a magas inflációért, az élelmiszerek, valamint üzemanyagok árának emelkedéséért Joe Biden hivatalban lévő elnököt tette felelőssé. Trump bírálta az elnököt az amerikai egyetemeken kialakult helyzetért, a palesztinpárti és anarchista aktivisták megjelenéséért is.
Donald Trump a nagygyűlésen megismételte, hogy hivatalba kerülése esetén az ország történetének legnagyobb kitoloncolási intézkedését fogja megtenni az Egyesült Államokban milliós számban tartózkodó illegális bevándorlóként érkezett külföldivel szemben.
Joe Biden, a Demokrata Párt nem hivatalos elnökjelöltje és hivatalban lévő elnök az Egyesült Államok északnyugati nagyvárosában, Seattle-ben vett részt adománygyűjtő eseményen, ahol támogatói előtt elsősorban a munkahelyek számának növekedését és a klmaváltozás elleni intézkedéseit emelte ki.
Joe Biden elődjét és republikánus ellenfelét, Donald Trumpot veszélynek nevezte az amerikai demokráciára nézve, és bírálta Donald Trump tervét az illegálisan bevándorlók kitoloncolására vonatkozóan. Az újraválasztásért induló elnök megfogalmazása szerint 2024-ben “a szabadságjogaink és a teljes demokráciánk” a tét.
Hétfőn New York-ban folytatódik Donald Trump büntetőpere, és bíróság meghallgatja a vád koronatanújának számító Michael Cohent, Donald Trump korábbi személyes ügyvédjét. A bírósági tárgyalás április közepén kezdődött, aminek alapja a New York-i ügyészség által gazdasági bűncselekmény miatt emelt vád hallgatási pénz kifizetésével és elszámolásával összefüggésben.