A becsült ár hétszereséért, 3600 fontért (1,5 millió forintért) kelt el Liam Gallagher csörgődobja, melyet a Wonderwall című slágerben is használt – írja a BBC News.

A zenész a hangszert a (What’s The Story) Morning Glory című album készítésekor használta 1995-ben Monmouthshire-ben, hallható így olyan slágereken, mint a Wonderwall és a Champagne Supernova. A lemez meghatározó volt a brit pop számára, több mint 22 millió példányban kelt el.
A felvételek után a hangszer eléggé leharcolt volt, így ki akarták dobni. “De én megtartottam” – mondta Nick Brine, aki a lemez hangmérnöke volt.
A derbyshire-i Hansons aukciósház árverésén egy internetes licitálóé lett a csörgődob, melynek árát eredetileg 300-500 fontra becsülték.
“Az ártól elállt a lélegzetem, zenei múltja ellenállhatatlanná tette a licitálók számára a csörgődobot – mondta Josh McCarthy, az aukciósház zenei ereklyékkel foglalkozó becsüse.
A monmouthshire-i Rockfield stúdióban 1995-ben készült album megkapta az elmúlt 30 év legjobb lemezének járó Brit Awards elismerést, ez lett minden idők egyik legtöbbet eladott albuma, a Wonderwall pedig az első olyan dal az 1990-es évekből, amely elérte az egymilliárdos streamingelést a Spotify-on.
“Az a felvétel olyan sokat jelent annyi ember számára, sokak életét megváltoztatta” – mondta Nick Brine, aki együtt dolgozott a Coldplay-jel, Bruce Springsteennel és a The Stone Roses-szal is.
A csörgődobot később használták a Kasabian, az Arctic Monkeys, a The Verve és Seasick Steve dalaiban is.