Születésnapja és pályafutásának 50. évfordulója alkalmából köszönti Oszvald Marika Kossuth-díjas színésznőt, érdemes művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját a Monarchia Operett és a Pesti Broadway Alapítvány. Oszvald Marika főszereplésével az ő jutalomjátékaként mutatják be a Sissi, a Magyar Királyné című operettet tavasszal az Erkel Színházban.

Huszka Jenő és Szilágyi László Sissi, a Magyar Királyné című operettje Oszvald Marika dupla jutalomjátéka; a színművész a 2023. április 30-i előadáson ünnepli 70. születésnapját és pályafutásának 50. évfordulóját.
Az estét különleges programelemek színesítik. A produkció után Somogyi Szilárd, Nádasdy Kálmán-díjas rendező köszönti Oszvald Marikát a színpadon és az operett műfaját érintő bejelentést tesz. Peller Károly, Szendy Szilvi és Kerényi Miklós Máté személyre szóló dallal lepik meg az ünnepeltet, Oszvald Marika pedig egy ritkaságnak minősülő Huszka-számon keresztül közös daltanulásra hívja a nézőket – írták.
A Sissi, a magyar királyné a Monarchia Operett előadásában lesz látható. A kétfelvonásos produkció az Osztrák-Magyar Monarchia történelmének egyik legizgalmasabb, magyar vonatkozású szerelmi történetét meséli el, amely a volt szabadságharcos, gróf Andrássy Gyula és Erzsébet királyné között szövődött a politika viharos időszakában, és amelynek a Sissiről szóló legújabb, német filmes feldolgozások is figyelmet szentelnek – áll a közleményben.
Az előadásban Sissi szerepét Denk Viktória játssza, gróf Andrássy Gyula alakját Árvai Dániel kelti életre, a szereplők között megtalálható Peller Károly és Kerényi Miklós Máté, míg a dupla jubileumot ünneplő Oszvald Marikát az egész játékot bonyolító Waldeck grófnőként láthatja a közönség.