Színházi programokkal, kiállítással és zenei csemegékkel várja idén az érdeklődőket Nagykanizsán a Tavaszi Művészeti Fesztivál rendezvénysorozata, amely éppen harminc éve indult útjára.

A Kanizsai Kulturális Központ szervezésében zajló programok hétfői sajtótájékoztatóján Kovácsné Mikola Mária, az intézmény igazgatója elmondta: A Tavasz a kultúrában – Kultúra a tavaszban elnevezésű rendezvényt 1993-ban tartották meg először, majd a művészeti programokból 1998-ra vált fesztivál, 2008-tól pedig már a helyszínek száma is kibővült.
Idén március 20. és április 4. között rendezik meg az eseménysorozatot, amelynek nyitányaként Tavaszi zsongás címmel ad koncertet Nagykanizsa Város Vegyeskara a Hevesi Sándor Művelődési Központban. Két nappal később a Karosi Júlia Quartet dzsesszkoncertjére várják ugyanitt a közönséget.
A kisebbek érdeklődésére tarthat számot a zalaegerszegi Griff Bábszínház A mindentlátó királylány című zenés előadása. A felnőtt színházlátogatók Rezes Judit és Szabó Győző önéletrajzi előadását, a Loveshake című darabot tekinthetik meg, a Veres 1 Színház társulata pedig A padlás című musicallal szerepel ezúttal.
Közös képzőművészeti tárlaton mutatkozik be a néhány éve a Nagykanizsához közeli Magyarszerdahelyen élő Becskei Andor szobrászművész és Gál Barbara grafikusművész. A fiatal alkotók közös tárlatának címe Epigramma.
Koncertekkel zárul április elején a nagykanizsai programsorozat, a Hűvös zenekar, majd a Blahalouisiana lép fel egymást követően a művelődési központban, a Medgyaszay Házban pedig Mező Misi zenés estjével várja a közönséget.
A nagykanizsai Tavaszi Művészeti Fesztivált a város önkormányzata, a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége és a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.