Korossy-Khayll Csongor és Magyar Valentin Junior Prima díjas művészek koncertjével folytatódik kedden az MVM koncertsorozata a Bartók Béla Emlékházban.

A két művész hegedű- és zongoraestjén Haydn Esz-dúr szonátáját, Brahms G-dúr hegedű-zongora szonátáját és Liszt Ferenc 1. Mefisztó-keringőjét hallgathatják meg az érdeklődők – közölték a szervezők az MTI-vel.
Korossy-Khayll Csongor hegedűművész nyolcévesen kezdte meg zenei tanulmányait és tizenhárom éves korában vették fel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rendkívüli tehetségek osztályába. Jelenleg a doktori képzést végzi. Számos magyar és külföldi koncertteremben, valamint magyar komolyzenei fesztiválon lépett fel kvartettjével, a Korossy vonósnégyessel.
Magyar Valentin zongoraművész jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetem mesterképzésének elsőéves hallgatója. Rendszeresen lép fel magyarországi és nemzetközi fesztiválokon. A weimari 10. Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyen harmadik helyezést ért el, valamint különdíjat kapott a legjobb kései Liszt-mű interpretálásáért. A művész idén megkapta az újonnan alapított Kocsis Zoltán-díjat szóló zongora és kamarazene kategóriában is.