Elindulnak a TOP Plusz program fejlesztései Nagykanizsán

Hat nagyobb projekttel indulhatnak el Nagykanizsán a Település- és Területfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) első beruházásai, erről is döntött csütörtökön a város közgyűlése.

A város számára összesen 7,9 milliárd forintos keret áll rendelkezésre, az első hat projekttel több mint 1,6 milliárd forintot hív le a város – mondta Balogh László polgármester (Fidesz-KDNP) az önkormányzati ülésen tárgyalt előterjesztés alapján.
Fodor Csaba, a testületi többséget adó Éljen VárosuNk! Egyesület (ÉVE) frakcióvezetője hozzátette: a korábban elfogadott tervek szerint ebből az összegből elindulhat a város ipari parkjában az önkormányzat által építtetett ipari csarnok bővítése, a Tripammer és a Sugár utca felújítása, három háziorvosi rendelő korszerűsítése, valamint a Batthyány Lajos Gimnázium és a zeneiskola energiahatékonysági fejlesztése.
A kormánypárti és ellenzéki képviselők által végül egyhangúan megszavazott előterjesztésből kiderül: a 900 négyzetméteres iparicsarnok-bővítés 545 millió forintos költséggel jár, a  Tripammer utca teljes hosszának korszerűsítése 316, a Sugár utca egy szakaszának felújítása pedig 193 millió forintot igényel. A város északi részén három háziorvosi rendelőt korszerűsítenek összesen 160 millió forintból, a Batthyány gimnázium részleges energiahatékonysági beruházásaira 236 milliót, a zeneiskola hasonló fejlesztési munkáira közel 176 millió forintot fordítanak Nagykanizsán.