Fejlesztette csomaglogisztikai üzemét Nagykanizsán a Magyar Posta

Automatizált szállítópályát helyezett üzembe a Magyar Posta Zrt. Nagykanizsán a március óta működő csomaglogisztikai üzemében – tájékoztatta a vállalat kedden az MTI-t.

Az új szállítópályának köszönhetően lényegesen hatékonyabban és gyorsabban zajlik a csomagok szortírozása és feldolgozása a jelenleg 88 dolgozót foglalkoztató nagykanizsai üzemben – írja a cég közleményében.
Hangsúlyozzák: az online vásárlások volumenének dinamikus növekedése a Magyar Postát logisztikai infrastruktúrájának folyamatos fejlesztésére sarkallja annak érdekében, hogy ügyfeleit 21. századi minőségben szolgálja ki. A társaság digitalizálja és automatizálja a raktártechnológiát, szállítópályákat helyez üzembe, modernizálja a szállítójárműparkját, és növeli csomagautomatáinak számát.
Horváth Tamás, a Magyar Posta szervezetirányítási vezérigazgató-helyettese a közleményben kiemelte: a Nagykanizsán élő mintegy 45 ezer ember négy postán intézheti ügyeit a jogszabályban elvárt kettő helyett, a főpostán kívül a keleti és a miklósfai városrészben, valamint a kormányablakban. Az eszközpark megújításával már ebben a régióban is korszerű, elektromos rásegítésű kerékpárok, illetve háromkerekű elektromos segédmotorkerékpárok segítik a kézbesítők munkáját.
A nagykanizsai üzemcsarnok 71 település csomaglogisztikai tevékenységét végzi, és 75 postát lát el biztonságos, korszerű munkakörülmények között. A szállítópálya óránként átlagosan mintegy 2000 küldemény feldolgozására képes, szalagja a 10 dekagrammostól a 32 kilogramm súlyú küldeményekig mindenféle csomagot képes feldolgozni, miközben a gép azok hitelesített tömeg- és térfogatmérését, illetve azonosítását és irányítását is elvégzi.
A közlemény arról is beszámol, hogy a társaság 2023-ban Kaposváron, Füzesabonyban, Zalaegerszegen, Szombathelyen, Hatvanban, Nagykanizsán, Békéscsabán és Veszprémben épített ki automatizált csomagfeldolgozási rendszert. A fejlesztések között szerepel annak a mintegy 300 postának a gépesítése is, amelyet jelenleg még nem támogat informatikai rendszer.
Az év elején meghirdetett postapartneri programban – amelynek keretében jellemzően az alacsonyabb lakosságszámú települések számára teszik elérhetővé a postai szolgáltatásokat – a nagykanizsai régióban Bázakerettyén és Borsfán már új típusú postapartner biztosítja a postai szolgáltatásokat, 13 településen pedig a Magyar Falu Programban valósult meg partneri együttműködés.
Fityeházán, Garaboncon, Sandon és Sormáson ugyanakkor “a manuális technológia kiváltását tervezi a vállalat” – tették hozzá.
A Magyar Posta jelezte azt is: a legmagasabb színvonalú szolgáltatások érdekében folyamatosan méri az ügyfelek elégedettségét. A vállalat által egy éve indított közvéleménykutatás szerint az MPL házhoz szállítási tevékenységét – több mint egymillió visszajelzés alapján – 10 pontból 9,5 pontra értékelték a megkérdezettek.