Hamis motorfűrészeket foglaltak le Zalában

Több száz hamis motorfűrészt és alkatrészeket találtak a pénzügyőrök Zalában egy Bulgáriából Horvátországba tartó furgonban – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-t.

Juhászné Prantner Etelka közleménye szerint a furgont a 7-es főúton vették ellenőrzés alá a pénzügyőrök. Az autó plafonig pakolt rakteréből több száz fűrész, láncvezető lap, burkolat, valamint jól ismert gyártók matricái kerültek elő.
Az árukról szakértők megállapították, hogy azok egytől egyig hamisítványok, amelyeket a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül kívántak forgalomba hozni. Az 55 éves sofőr azt nyilatkozta, nem tudta, hogy a szerszámok és az alkatrészek hamisak, ő csak a szállítással volt megbízva.
A pénzügyőrök a mintegy nyolcszáz darab, több mint 20 millió forint értékű jogsértő terméket lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.
A NAV sajtóreferense azt is hozzátette: a hamisított termékek forgalmazásának megakadályozása a gyártók számára is fontos, hiszen a védjegyhez társított minőség csorbítása jelentős kárt okoz számukra, miközben a hamis termékek a vásárlókra nézve biztonsági kockázatot jelenthetnek.