Prostituáltaknak adott tovább bérelt ingatlanokat egy nő és egy férfi

Vádat emeltek Nagykanizsán egy nő és egy férfi ellen, akik éveken át több tízmillió forintos bevételre tettek szert abból, hogy számos dunántúli nagyvárosban béreltek ingatlanokat, majd azokat prostituáltaknak adták tovább – tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője kedden az MTI-t.

Németh Eszter közölte: a 49 éves férfi és a 43 éves nő 2018-tól egészen tavaly májusig Nagykanizsán, Szombathelyen, Sopronban, Győrben és Zalaegerszegen vett bérbe lakásokat. A szerződések megkötésekor azonban eltitkolták a tulajdonosok előtt, hogy nem saját használatukra veszik igénybe az ingatlanokat, hanem azokat prostituáltaknak kínálják szobák igénybevételére.
A vádlottak a lakásokat ágyneművel, törölközőkkel és tisztálkodószerekkel látták el, majd a szobákat internetes oldalakon hirdették meg kiadásra. A telefonon jelentkező prostituáltak napi 12 ezer forintot fizettek egy-egy szobáért.
A férfi és a nő az eltelt évek alatt legkevesebb 65 millió forint bevételre tett szert, amiből személygépkocsikat, ingatlanokat és ékszereket vásároltak, valamint egy bankfiók széfjében is tároltak készpénzt.
A Nagykanizsai Járási Ügyészség a vádlottak ellen prostitúció elősegítésének bűntette és pénzmosás miatt emelt vádat, amelyben vagyonelkobzás elrendelése mellett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.