Bódog Tamás, a német labdarúgó-bajnokság 16. helyén álló Hertha BSC másodedzője szerint az együttes kerete van olyan erős, hogy a következő idényben is az élvonalban szerepeljen.

A magyar tréner, aki korábban a Diósgyőr, a Kisvárda és a Budapest Honvéd vezetőedzőjeként is dolgozott, szerdán az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójának beszélt a berlini együttes helyzetéről. Mint mondta, az utolsó nyolc fordulóból hatszor a mezőny második felében álló csapattal találkoznak majd, s ezek a meccsek lesznek kulcsfontosságúak a bennmaradásért zajló harcban.
Bódog Tamás szerint a Hertha idén képes kifejezetten jól, de gyengén is játszani.
“Hullámzó a teljesítményünk, mert vannak olyan mérkőzések, amikor az ember a haját tépi, és nem ismer rá a saját csapatára, ugyanakkor most a Freiburg ellen, amely egy magasabb szintet képvisel, jó eredményt tudtunk elérni” – nyilatkozta a tréner, hozzátéve, hogy a helyzetek alapján meg is nyerhették volna az 1-1-gyel végződött hétvégi összecsapást. Megjegyezte, ahogy a Freiburg ellen sikerült pontot szereznie a csapatnak, úgy a következő fordulóban, a három magyart foglalkoztató RB Leipzig ellen is lehet esélye erre, mivel a lipcseiek szerdán (ma) még kupameccset játszanak, ráadásul hullámvölgyben vannak.
Az 52 éves edző azt is elmondta, hogy a klub nemrég felállt új vezetése támogatja az edzői stábot és bízik a munkájában. Ugyanakkor Bódog tisztában van vele, hogy az eredmények határozzák meg a sorsukat.
“Éppen Bayern München példájából lehet látni, hogy ha két-három olyan mérkőzésed van, akkor nagyon gyorsan változhatnak a történések. De ennek ellenére ez az új vezetés letette a voksát mellettünk. Azt mondták, hogy dolgozzunk nyugodtan, mert tudják, milyen nehéz körülmények között vettük át a csapatot. Az elmúlt három-négy évben itt olyan pénzeket tapsoltak el, ami most sajnos nem áll a rendelkezésünkre, de az a mag, az a keret, amely itt maradt és amelyet kialakítottunk, úgy gondolom képes arra, hogy jövőre is Bundesliga-szintű csapat legyen a Herthánál” – mondta Bódog Tamás.