Copa América: kettővel vezetett Paraguay, mégsem tudott nyerni

Hiába vezetett két góllal is Paraguay, be kellett érnie a 2–2-es döntetlennel a torna egyik vendégcsapata, az Ázsia-bajnok Katar ellen a dél-amerikai labdarúgó-válogatottak viadalának (Copa América) vasárnapi játéknapján.

 

Óscar Cardozo büntetőből szerzett góljával korán vezetést szereztek a paraguayiak a riói Maracanában, és bár a veterántól a második félidő elején les miatt – videózást követően – elvettek egy gólt, hamarosan kettővel vezetett a csapata: Derlis González remek távoli bombája beakadt a kapu bal oldalába.

Ezzel még nem volt vége, hiszen a labdát addig is többet birtokló katariak némi szerencsével viszonylag gyorsan szépítettek: Almoez Ali távoli lövése után az egyik védőn finoman felpörgő labda a hálóba hullott.

S noha a következő gólnál is paraguayi érintette utoljára a labdát, a strigulát Katarnak húzták be: szép összjáték végén a középen kiugró Bualem Huhi lövése nyomán a labda felpattant a kapus lábán, és úgy hullott be a hálóba, hogy a gólvonal előtt még Rodrigo Rojas is belefejelt.

A sikertelen mentési kísérlet közben a paraguayi 8-as a hálóba zuhant, alig tudták kihalászni onnan, és mivel nagyon megütötte a karját, kényszerű csere következett.