Happiness of GROZER Georg (Vero Volley Monza) after scoring a monster block during the Volleyball CEV Cup Men Final match - Vero Volley Monza vs Tours Volley-Ball on marzo 16, 2022 at the Arena di Monza in Monza (MB), Italy (Photo by Valerio Origo/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Valerio Origo / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

A Grózer Györggyel felálló Vero Volley Monza nyerte meg a férfi röplabdázók CEV Kupáját.

Az olasz együttes – honlapjának beszámolója szerint – a fináléban a múlt héten, valamint szerdán is 3-0-ra legyőzte a francia Tours VB együttesét, ezzel története első nemzetközi trófeáját szerezte.
A 37 éves magyar-német kettős állampolgárságú feladóátló elévülhetetlen érdemeket szerzett a sikerben, ugyanis a kezdőcsapat tagjaként az első, hazai találkozón 15, a franciaországi visszavágón pedig 11 pontot szerzett. Az olaszok a fináléig vezető úton horvát, török, spanyol, majd orosz ellenfelet búcsúztattak úgy, hogy mindössze három játszmát veszítettek.
Grózernek ez pályafutása harmadik nemzetközi sikere: a 2014-ben az orosz Belgoroddal Bajnokok Ligáját és klubvilágbajnokságot nyert.
Grózer a Vasas utánpótlásában kezdett játszani, majd a Dunaferrben és a Kaposvárban szerepelt, s 2002-ben igazolt Németországba. A 2000-es évek második felében többször pályára lépett a magyar válogatottban, de később úgy döntött, hogy a német színeket képviseli. Az Európa-ligában 2009-ben arany-, a 2017-es Európa-bajnokságon ezüst-, míg a 2014-es világbajnokságon bronzérmet szerzett.