A magyar úszóválogatott túlnyomó többsége befejezte a háromhetes thaiföldi edzőtábort, amely után Sós Csaba szövetségi kapitány közlése szerint mindenki az időszaknak megfelelő állapotban van.

A szakember szerdán az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában adott helyzetjelentést annak kapcsán, hogy ettől a naptól kezdődően lehet A szintes időket úszni a párizsi olimpiára.
“Ami a cél volt, azt elértük, az időszaknak megfelelő állapotban van mindenki, áprilisban pedig egy színvonalas magyar bajnokság lesz Kaposváron” – nyilatkozta a szövetségi kapitány, aki néhány versenyzőre külön is kitért.
Az olimpiai bajnok Milák Kristóffal kapcsolatban kiemelte, fantasztikus pályafutása továbbra is felfelé ívelőben van, amelynek véleménye szerint a csúcspontja a párizsi olimpia lesz.
Hosszú Katinka nem vett részt a thaiföldi edzőtáborban, és egy Tenerifére tervezett állomás is meghiúsult, vele kapcsolatban Sós Csaba azt mondta, hogy a sajtóban megjelent pletykákat – az elmúlt napokban több médium is arról cikkezett, hogy gyermeket vár – sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja, ezeket a háromszoros olimpiai bajnoknak kell megerősítenie, ha igazak.
Verrasztó Dávid Ausztriában magaslaton, Kós Hubert pedig az Egyesült Államokban készül, utóbbi már korábban jelezte, nem lesz ott a kaposvári országos bajnokságon.
Sós Csaba az interjúban megjegyezte, az áprilisi ob-t követően “kilencvenkilenc százalékban” kijelöli majd a csapatot a fukuokai világbajnokságra, amelyet július 14. és 30. között rendeznek.