A mostani szezonban mindent meg szeretne nyerni  új klubjával Zalánki Gergő, a Pro Recco vízilabdacsapatának magyar légiósa, aki a párizsi olimpián már nem elégedne meg a Tokióban elért harmadik hellyel.

A 26 esztendős balkezes játékos – aki az olasz sztáregyüttessel szerdán (ma) kezdi meg szereplését a legrangosabb európai kupasorozatban – az M1 aktuális csatornának elmondta, nem volt zökkenőmentes a beilleszkedése, hiszen a Reccónál az olasz a hivatalos nyelv, de az első pillanattól kezdve tetszik neki az a profizmus és eltökéltség, ami körbelengi a csapatot: “Ha edzésen kétkapuzunk, simán összeverik egymást, mert nyerni akarnak”.
A Ferencvárostól a nyáron távozott sportoló karrierje során először állt légiósnak, de új klubjánál nem ismertlenek a magyarok. Kásás Tamás, Madaras Norbert, Szivós Márton, Märcz Tamás és a tavaly elhunyt Benedek Tibor is tagja volt az együttesnek, utóbbi az olaszoknál is legendás játékossá vált. A világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok Zalánki elmondta, nem fogja fel tehernek a korábbi magyar klasszisok örökségét, ennél nehezebb feladat, hogy posztja egyik legjobbját, a kétszeres olimpiai bajnok szerb Dusan Mandicot kell pótolnia.
Hozzátette, önbizalmat ad neki, hogy az olasz sztárcsapat őt választotta, és ebben az idényben mindent – Szuperkupát, olasz bajnokságot, Olasz Kupát, Bajnokok Ligáját – megnyerne új alakulatával. Három évre írt alá az idén BL-diadalt ünneplő gárdához, tehát a következő, 2024-es párizsi olimpiáig marad, amelyen nem elégedne meg a tokiói eredménnyel.
“Én úgy készülök az olimpiára, hogy meg akarom nyerni, és ha harmadikok lennénk, az már csalódás lenne” – árulta el.