Gálfi Dalma kikapott a nyitókörben a 259 ezer dollár (93,1 millió forint) összdíjazású lyoni keménypályás női tenisztornán.

A világranglistán 91. játékos hétfőn a 93. helyen álló Maryna Zanevskával szállt szembe, pályafutása során ötödször. A korábbi négy találkozóból a balatonfüredi játékos csak az elsőt tudta megnyerni 2019-ben egy spanyolországi ITF-tornán, utána Chicagóban, egy másik spanyol ITF-viadalon és tavaly Parmában is az ukrajnai születésű rivális nyert, aki 2016 óta versenyez belga színekben.
A lyoni összecsapás elején a 24 éves magyar négy bréklabdát kihasználatlanul hagyott, majd 1:2-nél és 1:4-nél is elvesztette az adogatását. Fél óra elteltével a tavalyi Roland Garroson negyeddöntős Zanevska már szettelőnyben volt úgy, hogy Gálfi a második szervái után csak 11 százalékban tudta megnyerni a pontokat.
A folytatás kiegyenlítettebb küzdelmet hozott egészen 4:3-ig, amikor a magyar teniszező brékelt, ám 5:3-nál nem tudta kiszerválni a játszmát. A rövidítésben 2-2 után Gálfi már csak egy labdamenetet hozott, így másfél óra alatt kikapott.
A 2015-ös US Open junior bajnoka sorozatban a nyolcadik versenyéről távozik nyeretlenül, legutóbb október közepén, Kolozsváron zárt sikeresen meccset.
A franciaországi viadal másik magyarja, Bondár Anna (72.) kedden a spanyol Nuria Parrizas Diazzal (75.) játszik.

Eredmény:
1. forduló (a 16 közé jutásért):
——————————-
Maryna Zanevska (belga)-Gálfi Dalma 6:1, 7:6 (7-3)