Magyarországgal együtt 25 ország 70 küldöttje vett részt idén a svájci Swiss Talent Fórumon – közölte a Magyar Innovációs Szövetség hétfőn az MTI-vel.

A rendezvényre 18 és 23 év közötti tehetségek kaptak meghívót, hogy találkozzanak egymással, és elismert szakemberektől tanulhassanak. Az idei fórum témája “a tanulás a jövőért” volt – írták.

A Magyar Innovációs Szövetség Ágoston Barbarát, az Országos Tudományos és Innovációs Olimpia kiemelt dicséretben részesült versenyzőjét, az Imperial College London diákját küldte az eseményre. A nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium egykori tanulója 8 tagú csapatával arra kereste a választ, hogyan lehet felismerni a jövőben felértékelődő munkavállalói készségeket. Mentoruk, a La Roche multinacionális vállalat innovatív, a mesterséges intelligenciát is segítségül hívó ötletet várt a fiataloktól, akik 2 napon át tartó közös munka után sikerrel mutatták be a résztvevők előtt a megoldásukat – olvasható a közleményben.

A Swiss Talent Fórumot 2009 óta rendezi meg a Svájci Fiatalok a Tudományban Alapítvány, Magyarország 2011 óta küld diákokat az évente megtartott eseményre – olvasható a Magyar Innovációs Szövetség honlapján, ahol a résztvevő magyar diákok névsorát is közzétették.