5.9 C
Nagykanizsa
szombat, február 27, 2021
Kezdőlap Aktuális A cél: Európa egyik legversenyképesebb országának lenni

A cél: Európa egyik legversenyképesebb országának lenni

6000 milliárd forint áll a kormány rendelkezésére arra, hogy hazánk 2030-ra Európa öt legélhetőbb és legversenyképesebb országa közé kerüljön.

A tervek között rögzítettük a bölcsődei férőhelyek számának további növelését, a gyerekek közlekedésének megkönnyítését iskolabusz-rendszerrel, a háromszáz leghátrányosabb település felzárkóztatását, a vízgazdálkodás korszerűsítését, a közlekedés korszerűbbé és zöldebbé tételét, a megújuló energiaforrások arányának növelését és a digitális képességek megerősítését. Hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek, 1500 milliárd forintos támogatás jut a felsőoktatás területére. Ez biztosítja Magyarország sikerességét hosszabb távon is.

A járvány kevésbé viselte meg a magyar gazdaságot, mint sok más gazdagabb országét, a gazdaság védelmének akcióterve eredményesnek bizonyult. A munkát folytatjuk a gazdaság újraindításának akciótervével: például bővítettük az otthonteremtési támogatásokat, bértámogatást nyújtottunk a vállalkozásoknak, történelmi léptékű béremelést hajtottunk végre az orvosoknál, visszavezetjük a 13. havi nyugdíjat, jövő évtől a 25 év alattiaknak jövedelemadó mentességet biztosítunk, fenntartjuk a hitelmoratóriumot és a legkisebb vállalkozásoknak 10 millió forintos kamatmentes hitelt biztosítunk.

A jelenlegi kormány a megszorítások és segélyek útjára nemet mondott, helyette mindenkinek lehetőségeket és támogatásokat biztosítunk – jegyezte meg Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára a közösségi oldalára felkerült videóban.