Új logisztikai központot nyitott a dohányboltellátó Zalaegerszegen

Peho Árpád, az Országos Dohányboltellátó Kft. (ODBE) ügyvezetője (b), Balaicz Zoltán polgármester (b3), Vigh László fideszes országgyűlési képviselő (j2) és Halászné Dormány Orsolya, a logisztikai központ vezetője (j) az ODBE új logisztikai központjában Zalaegerszegen 2018. szeptember 7-én. A 2000 négyzetméteres korszerű központ 60 dolgozóval az ország 10 százalékát, a nyugat-dunántúli régióban mintegy 700 dohányboltot lát el áruval. MTI Fotó: Varga György

Több mint 2000 négyzetméteres, korszerű logisztikai központot nyitott az Országos Dohányboltellátó Kft. (ODBE) Zalaegerszegen.

Peho Árpád ügyvezető a pénteki sajtóbejárás keretében elmondta: az egymilliárd forint értékű üzemcsarnok a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF) beruházásában épült, az ODBE bérlőként veszi igénybe. A zalaegerszegi logisztikai bázis 60 dolgozóval az ország 10 százalékát, a nyugat-dunántúli régióban mintegy 700 dohányboltot lát el áruval.

A zalai logisztikai központban mintegy 2 milliárd forint értékű árut tartanak, ez a készlet nagyjából 14 naponként cserélődik.
Az ügyvezető közölte: a koncessziós társaság tavaly nettó 535 milliárd forint árbevételt könyvelt el, adózás utáni nyeresége 3,5 milliárd forint volt. A bevételi rangsorban a 11. legnagyobb cég, összesen mintegy 700 munkavállalót foglalkoztat.

Az ODBE országszerte 10 elosztóközpontot működtet, 165 szállítójárművével naponta 1700 dohányboltot látnak el – tette még hozzá Peho Árpád.