A baloldal, hatalomra kerülése esetén emelné az adókat és a rezsiárakat, megszüntetné a 13. havi nyugdíjat, eltörölné a minimálbért és beengedné a migránsokat – mondta a Volner Párt elnöke hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

“A Bokros-csomag semmi ahhoz képest, amilyen megszorításokra készül Magyarországon a baloldal” – fogalmazott Volner János.
Az intézkedések hátrányosan érintenék a munkavállalókat, a vállalkozókat, a nyugdíjasokat és a gyermekeket egyaránt – tette hozzá a független országgyűlési képviselő.
Mint elmondta: a baloldal visszaállítaná a progresszív többkulcsos személyi jövedelemadó-rendszert, aminek következtében több tízezer, vagy százezer forinttal csökkenne a munkavállalók jövedelme.
Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje “böszmeségnek nevezte” a 13. havi nyugdíj bevezetését, és világossá tette, hogy eltörölné. Bejelentette a rezsiárak állami szubvenciójának megszüntetését is – állította.
Márki-Zay Péter, kanadai mintára, migránsbefogadó állammá tenné Magyarországot, szemben a jobbközép erőkkel, amelyek szerint a magyaroknak arra van szüksége, hogy a saját népükkel éljenek egy hazában. A baloldal eltörölné a gyermekvédelmi törvényt is, ezzel lehetővé téve a meleglobbi nyomulását az iskolákban és az óvodákban – sorolta a politikus.