Indul a nagykanizsai ipari park bővítése

Forrás: Wikipedia

A munkaterület hétfői átadásával megkezdődik a nagykanizsai ipari park bővítéséhez a közművek és utak kiépítése, amellyel két részben, mintegy 170 hektár új iparterület lesz elérhető közvetlenül az M7-es autópályáról.

A helyszínen tartott pénteki sajtótájékoztatón Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a térség országgyűlési képviselőjeként beszélt arról, hogy még 2015-ben kezdődött meg a mára betelt ipari park bővítési lehetőségének felmérése. Az akkor feltárt, mintegy 600 hektárnyi területből tavaly kezdődött el két részben összesen 170 hektárnyi iparterület feltárása, az ahhoz szükséges utak és közművek tervezése és kivitelezése.
A Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (Nipüf) a Modern Városok Program keretéből mintegy 70 hektáron folytatja az ipari park bővítését az M7-es autópálya keleti lehajtójánál, az ehhez kapcsolódó, mintegy 100 hektáros önkormányzati területen pedig egyelőre 20 hektáros bővítés valósulhat meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) segítségével az utak és a közművek kiépítésével – közölte.
Balogh László polgármester (Fidesz-KDNP) kifejtette: nettó 1,7 milliárd forintból épül meg az önkormányzati területen a mindkét iparterületet kiszolgáló, 2,2 kilométeres összekötő út, ezzel együtt a közvilágítás és a szükséges közművezetékek, továbbá 13 ezer növényt is telepítenek. A bővítés célja, hogy a befektetők számára még vonzóbbá tegye Nagykanizsát, ezzel pedig több új munkahely teremtődjön.
Komáromi Zsolt, a kivitelezést végző Reaszfalt Kft. fő-építésvezetője kifejtette: a 2250 méteres aszfaltút egy körforgalommal, egy kisebb híddal, valamint hat autóbuszöböllel egészül ki. A tervezéssel együtt 22 hónapja van a kivitelezőnek a beruházás megvalósítására, így a tavaly augusztusban kezdett munkálatokat a jövő év nyarára tervezik befejezni.
Az MTI kérdésére Cseresnyés Péter elmondta: már vannak komolyabb érdeklődök az új iparterületekre, köztük építőipari, gépipari, valamint elektronikai vállalatok.